Odbiór zużytego oleju gastronomicznego – Zielone Restauracje

Aby uzupełnić wyposażenie gastronomiczne, warto także zaopatrzyć się w rozdrabniacze odpadów, baterie, zmiękczacze do wody, specjalną odzież czy suszarki do rąk. Przy okazji wyposażenia gastronomii, pomyśleliśmy również o akcesoriach dla dzieci. Proponujemy wszystkie artykuły rekomendowane

Zielone Restauracje Warszawa współpracują z z restauracjami, pizzeriami czy fastfoodami. Znam specyfikę branży, jej problemy i wyzwania – napisz do mnie tutaj. Warto również pamiętać, że przedsiębiorcy objęci są obowiązkiem prowadzenia ewidencji liczby nabytych i wydanych toreb. Może ona przyjąć postać papierową lub elektroniczną.

Przemysł spożywczy produkuje rocznie około trzech miliardów galonów zużytego oleju spożywczego. 

Zużyty olej spożywczy można przetworzyć na paliwo biodiesel, stosując proces chemiczny zwany transestryfikacją. Odbywa się to poprzez ogrzewanie oleju roślinnego w celu rozbicia długołańcuchowych kwasów tłuszczowych na krótsze łańcuchy, które można przekształcić w biodiesel i glicerol. Pierwszym krokiem w tym procesie jest zakup i odbiór oleju do frytownicy z restauracji, hoteli i innych agency gastronomicznych, które używają olejów roślinnych do gotowania. Po zebraniu tego zużytego oleju z frytownicy należy go przefiltrować, zanim będzie można go przekształcić w biopaliwo. Firma Zielone Restauracje Warszawa dynamicznie rozwija dystrybucję produktów spożywczych dedykowanych dla gastronomii
Zielone Restauracje
Paweł Musiał

Obsługa klienta : 535 044 434 Logistyka : 515 168 790
biuro@zielonerestauracje.pl

Ostrówiec Nr 104, 05-480 Karczew