Książka opisuje proste, sprawdzone metody umożliwiające zastosowanie tej wiedzy w praktyce. Service design w Polsce to domena zagranicznych firm – wciąż bardzo trudno znaleźć Service Designerów. Gdyby to zmienić, usługi IT tworzone przez naszych informatyków z pewnością byłyby bardziej konkurencyjne. Debata „Biznes i nauk, efekt synergii w drodze do innowacji” odbyła się 20 marca 2018 r. Podczas gali Inspiratorzy biznesu 2018 Innowacje.
Czas pandemii okazał się trudną próbą dla całej branży handlu detalicznego. Jutro podamy do publicznej wiadomości termin naboru zgłoszeń. W celu zgłoszenia do projektu musicie zapoznać się z Regulaminem rekrutacji oraz załącznikami do niego, następnie wypełniacie prawidłowo Formularz rekrutacyjny oraz dołączacie odpowiednie załączniki. Poniżej przedstawiamy harmonogram szkoleń w ramach II edycji projektu „Recepta na biznes”. Studium podyplomowe Akademia Psychologii Przywództwa – unikalny program uwzględniający praktyczne zastosowanie różnych dziedzin psychologii w zarządzaniu i rozwoju własnym lidera. Executive MBA to 1,5-letnie, podyplomowe studia realizowane w języku angielskim, w trybie weekendowym. Przygotowanie fryzury dla niesfornego trzylatka nie jest prostą rzeczą. Sposób na to znalazła warszawska firma Czuprynki, która stworzyła salon fryzjerski dla dzieci. Młodzi klienci, w kolorowym anturażu, wśród zabawek, są strzyżeni w czasie zabawy, jakby przy okazji. Dodatkowo z usług fryzjerskich może skorzystać również mama.
Oferta kierowana jest do absolwentów studiów 1 stopnia na kierunku Kosmetologia, Chemia kosmetyczna, Zarządzanie i Towaroznawstwo. W Poznaniu oferta kierowana będzie głównie do absolwentów kosmetologii Wyższej Szkoły Zdrowia, Urody i Edukacji, Wyższej Szkoły Pedagogiki i Administracji im. Mieszka, Wyższej Szkoły Edukacji i Terapii , Wydziału Chemii UAM oraz wydziału Farmaceutycznego Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Zainspirował się, kupując kawę w Kopenhadze od sprzedawcy, który pchał mobilny automat. Łojewski sam zaprojektował bar napędzany rowerem i system zasilania. Serwowana kawa pochodzi z klasycznego ekspresu dźwigniowego, nie zaś z automatycznego.
W ostatnich latach do łaski konsumentów wrócił miód. W samej stolicy korporacje prześcigają się stawianiu uli na dachach wieżowców.